Lupaavan kuuloisesta blogista huolimatta tulen käsittelemään suht tylsiä aiheita. Muutin jokin aika sitten eroon puolisostani ja palasin töihin opiskelupaikkakunnalleni Ouluun. Blogeista on tullut nykypäivän muoti-ilmiö ja mietin jos loikkaan mukaan kirjoittamalla jotain itsestäni. Henkilökohtaisimmat jutut jätän pois blogista ja keskityn epäolennaiseen mikä voi tuntemattomiakin ihmisiä kiinnostaa.
Opiskeluvuosina tuli kokattua "hämäriä" ruokia ja harmittelin jälkeenpäin etten kerännyt mitään reseptejä talteen. Liekö sitten hyväkin juttu. Muutama vuosi tuli elettyä aika vegaanisella ruokavaliolla ja nyt olen palannut sekaruokavalioon. Onnellisesti. Kauppojen valikoimat yksinäisille on aika mielenkiintoiset ja samaa ruokaa saa syödä hetken aikaa. Olenkin ottanut tavaksi tehdä eväät töihin enkä syödä työpaikkaruokalassa. Kirjoitankin ruokaohjeet pääosin sinkuille ja siten että niistä riittää evästä seuraavalle päivää töihin ja ehkä pidemmäksikin aikaa. Ohjeet eivät välttämättä ole juuri niinkuin itse teen/tein.
Makaronimössö on hyvä ja legendaarinen aloitus blogille. Helpompaa perusruokaa saa hakea.
Ainekset:
400g jauhelihaa
muutama desi makaroneja
sipuli
lihaliemikuutio
mausteita (suolaa, pippuria, mitä mieleen tuleekaan ja kaapista löytyy)
Laita puoli kattilallista vettä kiehumaan. Kun vesi kiehuu, laita sinne makaronit ja lihaliemikuutio. Sekoittele välillä. Laita samalla paistinpannu kuumenemaan ja loraus ruokaöljyä/voita. Kun pannu on kuuma, ruskista jauhelihat. Pilko sipuli sopivan kokoisiksi palasiksi ja kuullota ne ruskistetun jauhelihan kanssa. Mausta. Siirrä puolet paistetusta jauhelihasta syrjään seuraavaa päivää varten. Kun makaronit ovat kypsiä, valuta niistä vesi pois. Sekoita jauheliha ja makaronit ja valmista tuli.
Munakas
Ainekset:
Edellisenä päivänä paistetut jauhelihat
6 kananmunaa
6 rkl vettä
mausteita
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää 6 rkl vettä joukkoon ja sekoita. Lisää haluamiasi mausteita. Kuumenna paistinpannu ja lisää munakasmassa pannulle. Kun munakas on alkanut hyytymään, laita jauhelihat puolelle munakkaasta ja käännä toinen puoli päälle. Paista vielä hetki molemmin puolin ja nauti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti