lauantai 21. helmikuuta 2009

Yrttinen possupata

Seuraava possupata ei välttämättä ole köyhän opiskelijan versio, mutta takuulla makoisa ja riittoisa. Kuulin ohjeen äidiltäni, mutta tarkat ohjeet unohdin silloin kun olin tekemässä joten sovelsin.

Yrttinen possupata

500-1000g porsaan sisäfilettä, riippuen minkä verran tekee
suolaa, pippuria
timjiamia, rakuunaa, oreganoa, valkosipulia
sipuli
soijakastiketta
(tomaattipyreetä)

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön puoli tuntia - tunti ennen ruuan valmistuksen aloitusta. Leikkele file noin lihapullan kokoisiksi kuutioiksi ja ruskista kasarissa pienissä erissä. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Laita lihapalat isoon uunivuokaan minne sekaan kokonainen sipuli ja loput mausteet hyvin sekoitettuna. Täytä vuoka vedellä siten, että lihat peittyvät kokonaan veteen. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen ja anna hautua vähintään kolme tuntia. Mitä pidempään sitä mureampaa. Kannattaa välillä tarkistaa etteivät lihat kuivu ja sekoitella.

Ei kommentteja: