Minun on pitkään tehnyt mieli tehdä jotain kalaruokaa, muutakin kuin tonnikalaa tai kalapuikkoja.. Syksyllä kävin kauppahallissa ostamassa tuoretta siikaa minkä paistoin reilussa voissa. Hyvää! Kuitenkin ruoka oli melko simppeli ja muutakin kalaa tekee mieli. Näin Yhteishyvän Ruokamaailma liitteessä ohjeen Juustoisille currysilakoille josta tein oman sovelmani kaapista löytyneillä tarvikkeilla.
Silakoita valkosipulisessa kermakastikkeessa
n. 500g silakkafileitä
100g valkosipulituorejuustoa
2dl (kevyttä) ruokakermaa
1 punasipuli
suolaa, pippuria, (paprikaa)
oliiviöljyä
Levitä silakkafileet auki ja ripottele niille suolaa ja pippuria. Taita fileet kiinni ja asettele uunivuokaan tiiviisti. Pilko seuraavaksi punasipuli ja kuullota muutama minuutti isossa paistinpannussa. Lisää kerma ja tuorejuusto ja kiehauta. Paprikalla voi lisätä kivaa punaista sävyä kastikkeelle. Kun tuorejuusto on sulanut hyvin joukkoon kaada kastike silakoiden päälle. Levitä tasaisesti silakoiden päälle ja uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Nauti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Tein ruohosipulituorejuusto - version. Todella hyvää perunamuussin ja vihersalaatin kera! :P
Lähetä kommentti